Svíčková na smetaně

Recipe by Course: Soutěž
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Hovězí maso

  • Mražená zelenina na svíčkovou

  • 2 cibule

  • Olej

  • Pepř

  • Sůl

  • Hovězí vývar

  • Smetana (trocha cukru, kdo chce)

  • Knedlík

  • Brusinky

  • Citrón

Directions

  • Na oleji lehce osmažíme maso ze všech stran aby se zatáhlo.
  • Na pánvičce osmažím lehce cibuli, přidám mraženou zeleninu.
  • Všechno dám na pekáč spolu s masem, okořeníme, přidáme bobkový list (cca 3) a dám péct asi na 180°C cca na hodinu.
  • Maso se musí podlévat a hlídat.
  • Až je maso měkké, vyjmeme.
  • Ze zeleniny vytáhneme ještě bobkový list, pak rozmixujeme, přidáme smetanu a celé dáme ještě krátce povařit.
  • Omáčku můžeme dochutit trochou cukru a citrónu.
  • Podáváme s houskovým knedlíkem, citronem a brusinkami.
Svíčková na smetaně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *